29. toukokuuta 2012

Tasapainoilua luonnossa

Treenata voi toisinaan melkein huomaamattaankin. Tänään lähdimme lasten kanssa läheiseen metsään kävelemään, jossa äidin oli helppo samalla harjoittaa säären lihaksia monipuolisesti tasapainoilemalla kivillä, juurilla, kallioilla... Näin tuli lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, lapset pääsivät ulos luontoon purkamaan energiaa ja äiti sai myös tehokasta liikettä.



Tasaisella maalla sääret eivät lähes koskaan saa tarpeeksi ärsykkeitä, sillä niiden lihakset on tarkoitettu epätasaisessa maastossa kulkemiseen. Parhaaseen tulokseen pääsee tarjoamalla lihaksille säännöllisesti pieniä määriä tasapainoilua - muutamallakin minuutilla päivässä on jo vaikutusta! Lisäksi tasapainoilu vahvistaa keskivartalon lihaksia sekä parantaa koordinaatiokykyä.
Lapsillekin epätasaisuus on hyväksi, sillä se vaikuttaa positiivisesti myös aivojen kehitykseen ja tietysti opettaa kehonhallintaa. En tiedä, onko sillä merkittävää vaikutusta aikuisten aivotoimintaan, mutta säärten lisäksi jokaisen pääkopalle tekisi varmasti hyvää käydä välillä metsässä leikkimässä :)
 Mars maastoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti