27. kesäkuuta 2012

Lankkuilua Hooverin malliin

Koska vointi alkaa olla jo paranemaan päin, pääsin tänään viimein edes vähän liikkumaan. Tai no, liikkumisesta ei kyllä varsinaisesti voi puhua, koska kyseessä on staattinen vatsalihasliike Hoover, joka myös lankkuna tunnetaan ;) Kokemattomamman mielestä liike saattaa näyttää todella helpolta, ja yksinkertainenhan se onkin - mutta koetapa pysyä siinä mahdollisimman pitkään!
   Idea on siis se, että asetutaan kyynärvarsien varaan niin, että joko varpaat (vaikeampi) tai polvet (helpompi) ovat maassa ja vartalo mahdollisimman suorassa linjassa. Vedä napaa selkärankaa kohti, niin ne tärkeät syvät vatsalihakset aktivoituvat, tosin tässä liikkeessä ne kyllä toimivat aika automaattisesti. Pidä asento niin pitkään kuin pystyt, mutta muista hengittää samalla. Alussa jo muutama sekunti saattaa riittää, välillä voi hyvin pitää taukoa.
   Lankusta on olemassa myös muitakin versioita edistyneille - yksi jalka ilmassa, jalat/kädet bosu- tai jumppapallon päällä, jalat korokkeella, sivulankku kyljittäin... Minä kuitenkin pitäydyin tällä kertaa perinteisessä versiossa. Tuntui ihan tarpeeksi tehokkaalta niinkin :)
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti