12. kesäkuuta 2012

Takaisin ruotuun yhdistelmäliikkeillä

Täällä taas! Nyt seuraa tunnustus: kaiken laiskottelun puuhastelun, viikonlopun reissaamisen ja väsymyksen keskellä olen lipsunut liike joka kolmas päivä -periaatteestani. Repsahdusten sattuessa ei auta lannistua ja luovuttaa, vaan antaa itselleen anteeksi ja jatkaa siitä mihin on jäänyt uudella tsempillä. Toki ajattelin ottaa vahingon takaisin ja tehdä tänään hieman enemmän ;) Ei siis muuta kuin Postimies Pate -dvd hetkeksi pyörimään lapsille, jotta itse saan rauhassa treenata...

Pienestä tauosta johtuen tänään oli ohjelmassa parikin yhdistelmäliikettä, jotka kuormittavat samanaikaisesti useita lihasryhmiä - mitä loistavin tapa kuntoilla nopeasti! Yhdistelmäliikkeet haastavat kehoa myös motorisesti, kun suoritukseen tarvitaan enemmän tasapainoa, koordinaatiota ja kehonhallintaa.
   Ensimmäisenä vuorossa sivukyykky yhdistettynä levykiertoon: Seiso selkä suorana jalat vierekkäin, levypaino (tai muu vastaava painavahko esine) käsissäsi. Astu toisella jalalla piiitkä askel suoraan sivulle ja tuo samalla levypaino saman jalan sivulle. Seuraavaksi vie jalat takaisin alkuasentoon ja tuo paino isolla liikkeellä suorin käsin vartalon yläpuolelle. Tee sama toiselle puolelle, ja niin edelleen. Liike tuntuu reisissä, pakaroissa, lähentäjissä, loitontajissa sekä hartianseudun ja keskivartalon lihaksissa - ei siis mikään ihan turha liike.

Levypainot eivät näytä erityisen naisellisilta kuntoiluvälineiltä... Turha kuitenkaan jättää niitä vain miesten yksinoikeudeksi, sillä niillä voi tehdä vaikka mitä!
 
Tämän jälkeen tein vielä vatsarutistuksia ylöspunnerruksella. Tämä liike treenaa niin vinoja ja suoria vatsalihaksia, rintalihaksia kuin ojentajiakin. Liikkeen voi tehdä joko jumppapallon päällä maaten tai lattialla. Itse jouduin valitsemaan jälkimmäisen, sillä oma jumppapallomme lojuu tällä hetkellä tyhjänä, mutta mikäli mahdollista, suosittelen palloa, sillä sen päällä tasapainoilu tehostaa liikettä. Eli: laskeudu selinmakuulle, ota molemmin käsin kiinni käsipainosta (tai edellisessä liikkeessä käyttämästäsi painosta, myös vaikkapa vedellä täytetty 1,5 litran juomapullo käy) ja tuo se rintakehän kohdalle, kyynärpäät sivulle päin. Noustessasi vatsarutistukseen työnnä samalla käsipainoa kohti kattoa. Laskeudu alas ja tuo paino hallitusti takaisin rintakehälle. Liike on yksinkertainen, mutta tehokas :)
 
Ja sitten vain täytyy yrittää pitää huoli siitä, että jatkossa pysytään aikataulussa projektin kanssa. Ensimmäinen tarkistusmittaus nimittäin kummittelee kulman takana... hui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti